Už jste měli někdy v ruce CD-ROM titul, který přímo či nepřímo zaměstnal všechny vaše smysly? Pokud ne, zde je první, který tak může učinit - Multimediální kuchařka, kterou v edici CD Labyrint vydala firma DTP STUDIO.

ideální dárek

Titul multimediální kuchařky je zpracován tak, abyste mohli plně využívat možností, které počítačová technika nabízí. Řekněte, co byste dali za to, aby Vaše kuchařská kniha dovedla promítnout film jak se vykostí kachna, jak jednoduše odblanit maso… Desítky právě takových videosekvencí - kuchařských triků a tipů najdete v tomto titulu. V nabízených dvou set receptech se můžete orientovat podle surovin, které právě máte doma, podle typů kuchyní, na kterou máte právě chuť, nebo je limitující Váš čas? Na všechny tyto varianty jsme mysleli a jsou Vám k dispozici na pár kliknutí myší...

Všechny recepty mají nejen známého kuchaře, ale i restaurant, kde je vaří. Není tedy nic jednoduššího než si porovnat Vaše výtvory s originálem. Co říkáte, nabídl Vám někdo takovou možnost? Padesátku TOP restaurací ve svém oboru vybral mistr svého oboru pan Josef Vladař, čestný president asociace cukrářů a kuchařů a majitel známé restaurace na Malé Straně U Vladaře a hotelu Vladař – Praha. Každý podnik poskytl cca čtyři recepty, včetně surovin, postupů, tipů a triků při zhotovování. Někdy nebylo jednoduché, aby kuchař předvedl “na kameru” to, co tají i před svými kolegy z kuchyně. Podařilo se! - A tak se můžete na desítkách videosekvencí detailně seznámit s mnoha zajímavými kuchařskými postupy.

Na titulu se spolupodílelo přes 250 spolupracovníků - od Josefa Vladaře (president asociace), Františka Smejkala (šéf produkce), Richarda Medka (kamera, foto), Zdenka Rytíře (audio studio), Petra Rezka (audio komentář), Štefana Kratochvíla (námět a supervize), Daniela Jenne (programové zpracování), přes 50 majitelů a provozovatelů pražských restaurací až po 50 šéfkuchařů s jejich personálem ....

obsah

ZÁKLADNÍ PARAMETRY
qred10 národní, francouzská a etnické kuchyně
qred10 200 receptů, více než 100 video sekvencí
qred10 radost z vaření – tipy a triky mistrů oboru
qred10 osobní gastronomický dohled – Josef Vladař, čestný prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR
qred10
k porovnání nabídka 50-ti šéfkuchařů
  DALŠÍ BENEFITY


qred10 jednoduchá intuitivní obsluha: kompletně v českém jazyce - snadná instalace pro operační systémy Windows 95/98/NT
qred10 standardní CD ROM pro každý počítač PC
qred10 jednoduchý tisk kompletních receptů a nákupních lístků surovin


VERZE

MU_kucharka_sada
  MULTI_kucharka_120
     
MULTIMEDIÁLNÍ KUCHAŘKA - Multimediální sada
VYPRODÁNO!
  MULTIMEDIÁLNÍ KUCHAŘKA - CD
obsahuje pouze CD


CENA A OBJEDNÁVKA
Multimediální kuchařka ZDE



VÍCE INFORMACÍ

Titul z edice CD Labyrint je původní projekt zpracovávaný firmou DTP Studio s.r.o. Při jeho tvorbě jsme se snažili vytvořit produkt tak, aby byl cenově dostupný, obsahově zajímavý, uživatelsky přívětivý a přinášel koncovým uživatelům skutečnou radost. Věříme, že nám dáte za pravdu!

Pokud budete chtít procházet recepty, můžete tak učinit hned třemi způsoby. Odkaz Recepty vám nabízí jejich abecední uspořádání, v Kuchyni jsou roztříděny podle druhu (bezmasá jídla, polévky, studené předkrmy atd.) a třídění Suroviny je jednoznačné. Jednotlivé recepty jsou zpracovány jednoduše a názorně. Najdete v nich popis přípravy, seznam potřebných surovin a ilustrační fotografie. Samozřejmostí je tisk jednotlivých stran. Většina z nich je navíc doplněna již zmíněným doprovodným videem. Možná by však u receptů mohla být doba přípravy a některé by nemusely být zase tak stručné.

Zajímá-li Vás, které restaurace přispěly svými recepty, nahlédněte do rubriky Podniky, kde jsou seřazeny abecedně, nebo do sekce Mapa, kde je můžete hledat podle umístění. Každý podnik je představen koláží snímků interiéru i exteriéru a recepty, které poskytl.

Při vaření rádi experimentujete? Určitě víte, že jsou to právě kuchařské triky, které odlišují váš výtvor od toho připraveného profesionály. Ti se naštěstí o některé z nich podělili. Na CD tak najdete více než šedesát videosekvencí, které mohou pomoci nejenom začátečníkům.

BONUSY NAVÍC

GASTRONOMICKÁ MAPA PRAHY
Unikátním konceptem Multimediální kuchařky z edice CD Labyrint jsou adresné recepty z konkrétních TOP 50-ti pražských restaurantů. Na základě naší spolupráce vznikla i první panoramatická gastronomická mapa. Jak v počítačové podobě, tak i v tištěné kapesní příručce se můžete snadno zorientovat a podle známých dominant snadno najít konkrétní objekt. Navíc jsme využili možnosti elektronických komunikací a tak tam, kde to je možné, najdete kromě standardních adres, telefonů a faxů i e-mailové spojení a adresy internetových prezentací. Na jedno kliknutí myší se můžete dotázat na rezervaci či poslat e-mail.

KAPESNÍ PRŮVODCE MULTIMEDIÁLNÍ KUCHAŘKY
Doplňuje bonusový paket o informace, které byste měli mít stále při ruce. Proto jsme zvolili tištěnou formu kapesního formátu. Založíte-li si tuto příručku do tašky či do schránky v autě, budete mít vždy po ruce kontakty na restaurace, které Vás nezklamou...Stačí už jen zavolat a pozvat své přátele!

NÁKUPNÍ LÍSTEK SUROVIN
Poslední stránky kapesního průvodce pamatují na Vaše nákupy v supermarketech a jsou věnovány seznamu jednotlivých surovin. Zde si stačí z jednotlivých receptur zaškrtnout co a kolik chcete nakoupit. Díky tištěnému nákupnímu lístku nezapomenete žádnou potřebnou surovinu!


VAŘENÍ NEMUSÍ BÝT SLOŽITÉ - RECEPT NA UKÁZKU

BIFTEK PO ŽIDOVSKU

Suroviny - Česnek - 1 hlavička, Kapie - 1 kus, Maso hovězí - 800 g svíčková, Pórek - 100 g, Žampiony - 200 g, Olej, Pepř, Sůl
Nakrájené a mírně naklepané maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem.
Bifteky zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách a hotové přesuneme do pekáčku.
Na zbylém výpeku z masa orestujeme na plátky nakrájené žampiony, pórek, kapii a nasekaný česnek.
Krátce orestujeme. Takto připravenou směsí přelijeme hotové maso a podáváme s přílohou.

Vše hotovo za pár minut, a ta báseň co ten česnek udělal s kůrkou na bifteku. Dobrou chuť!

MINIMÁLNÍ POŽADAVKY

funguje prakticky na každém PC s Windows...

minimální technické požadavky:

PC kompatibilní s instalovaným operačním systémem Windows 95/98/2K/XP
min. 16 MB RAM, 10 MB HD, Pentium 160 a více
CD-ROM mechanika, myš, doporučená osobní tiskárna (ČB)

minimální programové požadavky:

Internet Explorer verze 5.0 nebo vyšší (pro základní prohlížení titulu v HTML)

CENA A OBJEDNÁVKA Multimediální kuchařka ZDE

Pro dodávky do škol (konkrétní aplikace PC a zájmové kroužky IT) ve velkoobchodním balení (po 10 ks)) kontaktujte mailto: dtp (@) dtpstudio.cz

 

 

RECENZE

Vařme multimediálně!, Žaneta Gerischerová

Nabídka k posouzení Multimediální kuchařky z edice CD Labyrint firmy DTP Studio byla velice lákavá. Již od svého dětství jsem se starala o své dvě mladší sestry, o prázdninách jsem jim vařila a zkoušela na nich své experimentování s potravinami. Naštěstí všechny tři žijeme a mně zůstala láska k vaření (láska k jídlu se snad ani nedá ztratit). Ráda zkouším nové recepty a také je ráda obměňuji. A tohle byla šance vyzkoušet kuchařku v zajímavé verzi - na cd-romu.
První seznámení - Prvním dojmem při rozbalování byla vůně. Hodně aromatická vůně koření. Však je zde jako bonus přibaleno 250 gramů koření Vitana: počínaje kmínem, fenyklem, tymiánem, oregánem, skořicí, majoránkou a zázvorem konče. To vše v jedné krabici ozdobené kapesním průvodcem po 50 pražských restauracích, které se účastnily celého projektu. V druhé krabici byl zbytek: zmíněné "cédéčko", šeková knížka "Club de Prague TOP Restaurant" s 36 šeky na slevy od 10 do 20 % na jídla v restauracích, kde recepty vznikly a kde se běžně tato jídla vaří. Padesát nejlepších restaurací vybíral čestný prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR pan Josef Vladař. On také na vše po gastronomické stránce dohlížel.
Vlastní kuchařka - Instalace Multimediální kuchařky je přehledná a jednoduchá. Myslím si, že ji zvládne každý, kdo umí zapnout počítač, používat klávesnici, myš a zvládá jednoduchou obsluhu softwaru (nebojte se, poklepáním na setup.exe opravdu nic nezkazíte), takže by si program mohly nainstalovat kuchařinky na manželův počítač úplně samy. Instalace se vás zeptá, kam chcete program uložit a pak už jde všechno jako po másle. Program po té spustíte z menu Start-Programy.
Při otevření si program otestuje, zda je v mechanice originální cd (to trochu zdržuje, ale jenom poprvé) a pak se vám otevře v internetovém prohlížeči (vše je optimalizováno pro MS Internet Explorer 5. 0, ale neměl by být problém při užití verze 4.0, program Netscape nedoporučuji, protože může dojít ke špatnému zobrazování mapy a videozáznamů a ke zhoršené kvalitě zobrazení) vlastní stránka kuchařky. Zaujala mne červená barevnost celého okna a odlišení za pomoci odstínu hnědé (temně červené) s užitím žlutého písma, vše ve velice sladěném tónu. Jako první se vám představí rozdělení receptů podle abecedy. Klasicky poklepáte na název a pak už si můžete přečíst vlastní recept a použité suroviny a případně si prohlédnout videosekvenci s přípravou. Recepty lze také snadno vytisknout, stačí poklepat na tlačítko Tisk.
Dalším pododdílem jsou Podniky, kde naleznete seznam podniků, které se svými recepty podílely na tvorbě, i s adresami a jmenovitými recepty. Další kapitolkou nacházející se v záhlaví jsou Kuchyně, kde naleznete recepty seřazeny podle druhu - například Bezmasá jídla, Národní kuchyně, Dezerty, krémy a zmrzliny, Drůbež, Polévky, Moučníky, Mezinárodní kuchyně... V Bonusu uvidíte levná a rychlá jídla, které můžete uvařit za pomoci výrobků Vitana. Je zde i povídání o bonusovém koření, o kterém se již zmiňovala. Zajímavostí je rozdělení receptů podle surovin, které se v nich vyskytují. To najdete v kapitolce Suroviny. Pod názvem Mapy se skrývá mapa s umístěním jednotlivých restaurací a poslední kapitolkou, kterou chci zmínit, je On-line. Tady vás překvapí internetové odkazy na Kuchařku on-line (ta v době recenze ještě nefungovala), DTP Studio a výborné stránky www.recepty.cz, ze kterých čerpám i já.
Závěrem - Co dodat? Recepty jsou napsány velice přehledně a zvládne je i kuchařský začátečník. Vynikající myšlenkou bylo i to, že si recepty můžete ochutnat v jednotlivých restauracích a porovnat se svými výtvory. Kuchařka je plná hezkých fotografií a zajímavých videosnímků, které bylo zcela určitě pracné natočit. Málokterý kuchař vyzradí své triky z kuchařského umění. V rodinách se přece nejlepší recepty dědí z pokolení na pokolení. Celému projektu bych vytknula jen jednu věc a to zvuk. Věřím tomu, že je obtížné natočit nějaké povídání při vaření, když se vám v hrnci vaří voda, škvíří tuk na pánvi nebo něco mixujete. Přesto bych však každou sekvenci doplnila mluveným hlasem, protože mi někdy nebylo zcela jasné, co tam pan kuchař dělá, co k čemu dodává a proč to dělá. Tipy a triky by tak byly obohaceny o další rovinu a zcela jistě by se zde slovně mohlo uvést i to, na co si obzvláště dávat pozor. Jediný slovní projev (pana Rezka) uslyšíte v úvodní části a pak, když spustíte demo.htm. Jinak je celá Multimediální kuchařka "němá". Přesto bych ji doporučila všem kuchařkám a kuchařům, kteří chtějí zkusit něco nového. A pokud hledáte vhodný dárek (třeba k vánocům), pak Multimediální kuchařka opravdu potěší.
Technická data - Program je určen pro operační systém Windows 95/98/NT/2000 s multimediální podporou. Doporučena je zvuková karta a tiskárna. Cena za celý komplet je 495 Kč s daní a produkt zakoupíte ve společnosti DTP Studio.

 

 

Zapojte všechny smysly, Milan Pola, CHIP

Multimediální CD-ROM postupně pronikají do všech možných oblastí lidského života. Uváděný titul je určený nejen kuchařům a kuchařkám (a zdaleka nemusí jít o profesní vaření), ale i všem, kteří rádi chutně a s příslušným komfortem pojí. Je přehlídkou dvou stovek běžných i speciálních jídel padesáti předních pražských restaurací.

Už jste měli někdy v ruce CD-ROM titul, který přímo či nepřímo zaměstnal všechny vaše smysly? Pokud ne, zde je první, který tak může učinit - Multimediální kuchařka, kterou v edici Labyrint vydala firma DTP Studio. Padesátku TOP restaurací vybral mistr svého oboru, pan Josef Vladař, majitel známé restaurace na Malé Straně U Vladaře. Každý z vybraných podniků poskytl obvykle čtyři recepty, včetně surovin, postupů a tipů a triků, používaných při jejich přípravě (i když mnohdy nebylo jednoduché přesvědčit kuchaře, aby předvedl “na kameru” to, co tají i před svými kolegy z kuchyně). Sami se tedy můžete na více než stovce krátkých videosekvencí seznámit s mnoha zajímavými kuchařskými postupy (např. vykostění syrové kachny, sekání lososa na drobno, příprava Sushi Nigiri, atd.).

Program, prezentovaný souborem HTML stránek, vám nabízí tyto hlavní rubriky: Podniky, Recepty, Kuchyně, Suroviny, Tipy, Mapa a Bonus. Vesměs představují jen různé cesty k připraveným dvěma stům receptům, mezi kterými jsou jak obyčejná jídla (Bramborová polévka, Utopenci v pikantním nálevu, Tvarohový koláč), tak i opravdové speciality (Bliny s kaviárem, Nadívané křepelky, Zapečené ústřice) nebo jídla se zcela neznámými nebo velmi zajímavými názvy (Yakitori, Opilá hruška, Shabu-shabu). U každého receptu je uveden seznam potřebných surovin, postup jeho přípravy a konečný vzhled naservírovaného menu. Na každé takové HTML stránce je v její spodní části připraveno tlačítko TISK, umožňující tisk jednotlivých receptů – stránek kuchařky. Podle situace je zde také odpovídající počet tlačítek VIDEO pro přehrávání připravených praktických ukázek. Pro výběr jsou připraveny seznamy, odpovídající příslušnému názvu rubriky – tedy seznam 50 restaurací (Podniky), seznam 200 receptů řazených podle názvu (Recepty), typu jídla (Kuchyně) nebo použité hlavní suroviny (Suroviny), seznam videoukázek (Tipy). Při volbě jednotlivé restaurace v rubrice Podniky je na připravené fotomontáži zobrazen exteriér i interiér podniku, hlavní kuchař a kontaktní údaje. Obrázek je doplněn třemi tlačítky: Mapa, Info a Menu, kde po stisku tlačítka Mapa se zobrazí velmi pěkná 3D panoramatická mapa se zakreslením příslušného podniku. Seznam receptů v rubrice Kuchyně je uspořádán podle druhu jídla, např. bezmasá jídla, česká a moravská jídla, polévky, drůbež, minutková jídla, zvěřina, dezerty atd.

Bonus v menu programu skrývá přehled receptů a nabídky výrobků sponzora CD Vitany. Také zde se dozvíte některé zajímavosti spojené s “kuchařením”, které mohou obohatit váš pohled na běžně dostupné přípravky Vitany.

Kromě CD-ROM získáte při koupi tohoto titulu ještě tři věcné bonusy. Prvním je krabice se sedmi druhy voňavého koření od Vitany. Druhým je Kapesní průvodce – malá, 60 stránková brožurka, ve které je každá stránka věnována jedné z představovaných restaurací a najdete na ni kontaktní údaje, 3D mapku s vyznačenou polohou restaurace, fotografii vstupu do restaurace a pro CD nabízené menu. Třetím a jistě nejvíce atraktivním bonusem je šeková knížka “Club de Prague TOP restaurant”, ve které najdete 36 šeků na slevy ve vybraných restauracích. Její hodnota může přesáhnout 7.000 Kč. Připraven je ještě čtvrtý dárek – po registraci produktu obdržíte disketu s dalšími desítkami receptů – už ale bez multimediální podpory.

Zatím jsme informovali jen o samých kladech tohoto CD, který by si díky jim jistě zasloužilo naše ocenění Chip Tip, kdyby… Kdyby nebylo jedné skutečnosti, která jeho využití zejména na slabších počítačích nepříjemně komplikuje. Ve snaze ochránit CD-ROM proti nelegálnímu kopírování (které plně schvalujeme), znepříjemňují autoři instalaci (v tomto případě uvažováno včetně prvního spuštění programu) nevhodně použitou instalační procedurou i legálním majitelům CD. Instalace může na slabších počítačích trvat i desítky minut. Vlastní provoz Multimediální kuchařky je už ale bez problémů – samozřejmě, pokud v mechanice CD je vložen originální disk!

A jak je to s těmi smysly? Zrak si přijde na své zejména při pohledu na připravená menu, příp. při sledování natočených videotipů, sluch zaměstná mluvený úvod, chuť se vám bude jistě aktivovat při procházení jednotlivými recepty a čich při otevření druhé krabice plné voňavého koření od Vitany. Jen hmat zůstane trochu ošizen – na standardní pocity při vkládání CD do mechaniky a doteky při ovládání programu myší nebo klávesnicí. Ale celkový dojem z tohoto CD-ROM bude jistě výrazně pozitivní.


 

Dobrou chuť! Patrik Malina, PC WORD

Pokud mluvíme v dnešní době o multimediálním produktu, většina z nás si představí výtvor určený především pro dva smysly – sluch a zrak, neboť multimédia si spojujeme s různě členěným grafickým zpracováním s případným zvukovým doprovodem. Nepočítáme-li hmat, s jehož pomocí se můžete přesvědčit, že jste koupili opravdové CD a ne prázdnou krabici, lze s klidem říci, že tento titul zaútočí na vaše zbývající dva smysly – čich a chuť! Do ruky se vám totiž dostává nefalšovaná kuchařka, a to včetně pravých ingrediencí!

Co poctivě kupujícího zřejmě překvapí hned zpočátku, je velikost celého balíku a jeho váha, a proto začněme menší inventurou toho, co si vlastně odnášíte. Základem je samozřejmě vlastní multimediální CD, další součástí je barevná příručka – mapový průvodce, dále je zde šeková knížka a na závěr samostatná, nádherně voňavá krabice s výběrem některých koření, jež pro vlastní kulinářskou tvorbu můžete potřebovat.

Srdcem projektu je CD, jež obsahuje dvě stovky receptů vybraných specialit. Veškeré pokrmy mají svůj reálný předobraz, takže všechny výrobní postupy jsou svázány se svým vzorem v jedné z padesáti pražských restaurací, jež jsou na CD prezentovány. Receptury jsou zpracovány v podobě výčtu potřebných surovin ve spojení s postupem přípravy, pokrmy jsou prezentovány rovněž na fotografiích a velmi užitečné jistě budou videosekvence, jež přibližují nepříliš běžné kuchařské techniky. Pokud náhodou nemáte počítač v kuchyni, je možno recept samozřejmě vytisknout ve speciálním formátování pro "papírovou" formu. Databáze pokrmů je na CD seřazena nejen dle názvů, ale také dle gastronomických kritérií, a dalším přehled obsahuje použité suroviny a s nimi svázané pokrmy. Samostatně také naleznete seřazené videoukázky, takže můžete obdivovat zručné kuchařovy ruce. Důležitou součástí je katalog restaurací, z jejichž nabídky byly prezentované receptury vybrány a kde si můžete v originále jídla vyzkoušet. Součástí je nejen fotografie podniku s šéfkuchaři, ale především kontaktní informace a panoramatická kreslená mapa pro lepší orientaci "v terénu".

Velmi příjemným zpestřením jsou "doplňky" tohoto CD – dávku koření využijete při svých vlastních pokusech a šeková knížka spolu s tištěnou mapou Prahy budou vašimi dobrými společníky při cestě za gastronomickým zážitkem. Pomocí šeků můžete v restauracích, o nichž se dozvíte na CD, uplatnit až 20 % slevu a vyzkoušet tak originální provedení popsaných specialit ve špičkových podnicích. Obávám se však, že pro mnohé z nás bude návštěva řady podniků i po slevě těžko dostupná (či opravdu velmi sváteční) příležitost. Kromě hmatatelných součástí balení rovněž produkt zahrnuje slušnou podporu na Internetu, kde se rozvíjí databáze dalších pokrmů, takže opět nebudete odkázání pouze na obsah CD.

Multimediálních produktů je k mání na trhu řada, tato Kuchařka však nad ostatními určitě vyniká. Škoda jen, že prozatím je pouze v češtině, neboť se potenciálně jedná o skvělý dárek z Prahy pro zahraniční turisty.
Multimediální kuchařka

+ komplexnost projektu
+ výhody pro uživatele 
+ podpora výrobce 
+ cena

 

Multimediální kuchařka,Patrik Šilhavý, Computer Revue

Dostal jsem nabídku od DTP Studia, zrecenzovat jeho nový produkt, Multimediální kuchařku (dále jen MMK). Samozřejmě jsem neváhal, a hned co mi přišla, jsem jí vyzkoušel. Byl jsem plný očekávání, co mi "moderní kuchařka" může oproti klasické knižní nabídnout.

První věc, která mě po bezproblémové instalaci překvapila, je prostředí. Po spuštění MMK se mi totiž spustil internetový prohlížeč. Zobrazila se mi úvodní strana a mužský hlas začal přeříkávat úvodní slova. "Tento titul je zpracován tak, abyste mohli vy nebo vaši přátelé plně využívat možností, které současná počítačová technika nabízí. Řekněte, co byste dali za to, aby Vaše kuchařská kniha dovedla promítnout video jak se vykostí kachna, jak se jednoduše odblaní maso… Desítky právě takových videosekvencí - kuchařských triků a tipů najdete v tomto titulu." Tak takhle zní začátek intra. "Videosekvence?," divil jsem se.

Na krabici je napsáno že receptů je plných dvě stě. Říkal jsem si, jak se v takovém množství orientovat? Po prozkoumání jsem však zjistil, že přehlednost a orientace je na dobré úrovni. První způsob, klasický, je ten, že kliknete na odkaz RECEPTY a ze seznamu si vyberete název pokrmu, který si chcete "ukuchtit." Samozřejmě jsem chtěl vidět, jak takový recept vypadal, a tak jsem kliknul na Bažantí prsa na portském víně s mandlemi a olivami. Na obrazovce najdete fotografii, postup, seznam surovin a ještě dvě věci, u kterých bych se rád pozastavil. Tou první je název restaurace, která daný recept poskytla. Jedná se o restaurace pražské. To je vlastnost, kterou vám klasická knižní kuchařka nenabídne. Doma si recept uvaříte pak si na něj můžete zajít do restaurace a ohodnotit váš výsledek s originálem. Dobrý nápad, že? Tou druhou věcí jsou už dříve zmiňované videosekvence. Ty najdete téměř u každého receptu, někdy jsou i dvě. Ty vám ukazují správný postup nebo triky a rady, aby byl váš výsledek lepší. Videosekvence se po kliknutí na ně přehrají v novém okně vašeho internetového prohlížeče (v mém případě IE) pomocí programu Windows Media Player.

Další postup, jak se orientovat, je podle surovin. Řeknete si, mám hrušky a tak si z nich něco udělám. Stačí kliknout na SUROVINY a najít si hrušky. Po kliknutí na něj se Vám zobrazí seznam receptů, kde hrušky využijete. Po kliknutí na recept se zobrazí dříve popsané okno. Dokonce se můžete orientovat i podle kuchyní, např. Národní apod.

MMK je dobrý produkt, který by žádnému kuchařovi něměl chybět, ovšem pokud má počítač (kdo ho dneska nemá?). MMK je plná dobrých nápadů, které si zaslouží nejedno uživatelovo ocenění. Jen kdyby takových produktů bylo víc. Jsem zvědav, jaký produkt to bude z edice Labyrint příště.

 

Dobrou multimediální chuť, Jaf IDG Computer World
Po záplavě CD-ROMů určených milovníkům duchovní stravy, konečně přichází cédéčko pro opravdové znalce požitků reálnějších. Multimediální kuchařka, kterou vydalo DTP Studio a jejímž duchovním otcem je pan Vladař, majitel známé restaurace U Vladaře v Praze, přináší jedinečný soubor 200 receptů z 50 TOP pražských restaurací.

Přemluvit mistry šéfkuchaře, aby se s veřejností rozdělili o recepty, které mnohdy tají i před svými kolegy v kuchyni, určitě nebylo jednoduché, ale výsledek stojí za to. Na CD-ROMu najdete seznam všech 50 zúčastněných podniků s fotografiemi exteriéru i interiéru restaurace, adresou, otvírací dobou, mapou okolí podniku a především recepty a fotografie 4 vybraných špičkových specialit, které zmíněný podnik nabízí. CD-ROM ovšem nabízí i abecední seznam všech receptů a také seznam použitých surovin, takže si můžete vybrat recept podle toho, co zrovna doma v ledničce máte. No a pak je tady ještě jedna věc -- jmenuje se Tipy a její obsah tvoří více než stovka videosekvencí nejrůznějších kuchařských postupů. Pokud jste tedy zatím marně hloubali nad tím, jak vykostit kachnu, můžete tento problém snadno vyřešit.

Koupí CD-ROMu (doporučená cena je 495 Kč) získáváte zároveň Bonus, který tvoří balíček nejrůznějších koření, brožurka se seznamem zúčastněných restaurací a také šeková knížka obsahující kupony na slevu v 36 špičkových pražských restauracích.

 

Vyzkoušejte multimediální kuchařku, server Dama.cz

Chcete vědět, kde se v Praze dobře najíte? Znáte "TOP RESTAURANTY" Prahy? Chybí ve vaší domácí kuchyni neobvyklé recepty? To vše a ještě mnohem více naleznete v nové Multimediální kuchařce top 50 předních pražských restaurací a jejich specialit, kterou vydalo DTP Studio s.r.o.

Po rozbalení kuchařky vás nejdříve omámí silná vůně koření. K multimediální kuchařce je totiž přibaleno 7 balíčků koření od Vitany. Instalace proběhne bez problémů, musíte mít ovšem nainstalovaný internetový prohlížeč IE 4.0 (nebo vyšší) s multimediální podporou. Ten doporučujeme nainstalovat předem, najdete ho zdarma na CD. Jediná výtka patří samotnému spouštění programu. Ten musíte spustit z programové nabídky menu start. Lepší by bylo automatické spuštění po vložení CD do mechaniky, tak jak je to běžné.

Po spuštění kuchařky a krátkém mluveném úvodu o tom, co vše kuchařka obsahuje můžete v klidu procházet báječný svět receptů. Recepty, které zde najdete nejsou jen tak obyčejné. Všechny jsou od profesionálních kuchařů a můžete si kterýkoli z nich objednat ve vybraných pražských restauracích. U každého receptu je fotografie a přesný popis restaurantu, kde vám ho připraví. Naleznete zde adresu, telefon, fax a e-mail. Můžete tak do restaurace zavolat a rezervovat si stůl a ochutnat, jak vytoužený recept chutná od mistra kuchaře. K tomu vám poslouží i 36 šeků se slevou až 20% na konzumaci v těchto restauracích. Celková hodnota šeků je až 7000,- Kč. Na CD naleznete především netradiční a zajímavé recepty, které jinde nenajdete. Často vás překvapí jak svým názvem, tak i svým obsahem.

U některých receptů je i ukázkové video k přípravě receptu. Většinou jde o nějakou zajímavou a neobvyklou část přípravy jako například: loupání krevet, vaření živých krabů, vyjímání masa z vychladlých krabů a plnění jejich schránek, zavinování šneků do slaniny na špíz, flambování masa. Mnoho video ukázek je ovšem zcela všedních a nezajímavých, jako například: napichování masa na špíz, naklepávání masa, .. U video ukázek nám také trochu chybí zvuk. Seznam všech videoukázek naleznete také v sekci Tipy. Na CD je také samostatný seznam restaurací s kontakty a mapou umístění. U každé restaurace je přehled receptů, které najdete v části recepty. Mezi 50 restauranty je například známá Kozička, Peklo, U Vladaře, M.D.Rettigové - Restaurant a mnoho dalších.

Jako bonus získáváte s kuchařkou 7 balíčků koření od Vitany a také přehled receptů firmy Vitana, přehled výrobků Vitana a rady a tipy na vaření s nimi. V části suroviny najdete samozřejmě přehled všech použitých surovin a seznam receptů, kde jsou použity. Pokud vás tedy zajímá, kde všude je použit třeba česnek, je to ideální místo pro vás. Například recepty, kde jsou použity krevety jsou tyto: Dary oceánu gratinované, Filet z norského lososa grilovaný s tygřími krevetami, Grilované krevety s ostrou kari omáčkou, Islandská rybí polévka, Krevetové tournedos s mozzarellou a omáčkou pasce, Kuřecí prsa s krevetovou omáčkou, Lososová paštika, Marinované krevety s jarní cibulkou a kaviárem, Paella Valenciana, Růžičky z marinovaného lososa na špenátovém zrcadle, Steak z lososa s krevetovou omáčkou.

Multimediální kuchařku vydala firma DTP Studio s.r.o. ve spolupráci s 50 top restauranty, které vybíral mistr svého oboru pan Josef Vladař, majitel známé restaurace na Malé Straně U Vladaře a hotelu Vladař Praha.

Corel, Pinnacle, Pantone, CMYK, RAL, NCS, LightBOX | dtpstudio.cz

Corel, Pinnacle, Pantone

CMYK, RAL, NCS, LightBOX